Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápisy dětí do školek budou v Budějovicích koncem března

Do začátku nového školního roku zbývá sice ještě několik měsíců, ale už v březnu budou muset rodiče zapsat své potomky do mateřských škol. Děti musí být přihlášeny podáním žádosti do mateřské školy dle vlastního výběru, a to po vyhlášení zápisu v jednotlivých zařízeních.

Mateřské školy nemají stanoveny žádné spádové obvody. „Při podání žádosti je nutné vyplnit také evidenční list s vyjádřením dětského lékaře, občanský průkaz zákonného zástupce dítěte a doklad o pravidelném očkování. V konkrétních případech mohou být požadovány další doplňující informace, které sdělí ředitelky mateřských škol,“ informuje náměstek primátora Českých Budějovic Petr Podhola s tím, že zápisy do předškolních zařízení zřizovaných městem se uskuteční ve dnech 26. až 29. března.

Zapisovat však nebudou Mateřské školy Staroměstská a L. Kuby, tedy školky nově zřízené ve školním roce 2011/2012.

„V případě, že počet žádostí překročí stanovenou kapacitu, bude se  přijímací řízení řídit schválenými kritérii, která upřednostňují předškolní věk a trvalé bydliště. Dalším rozhodujícím faktorem je věk dítěte. K zaměstnání rodičů se přihlíží, ale není upřednostňováno. Nově se též bude posuzovat, kolik žádostí zákonný zástupce podá,“ přibližuje náměstek primátora Petr Podhola.

Štítky mateřská škola, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy dětí do školek budou v Budějovicích koncem března  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.