Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocných přibývá. Nemocnice České Budějovice vyhlásila zákaz návštěv

Smrkajících a kýchajících lidí je každým dnem více. Nachlazení a chřipka sužují celou republiku a lze předpokládat, že různá zařízení budou muset zavést preventivní opatření. Týká se to samozřejmě i nemocnic, pro jejichž pacienty může být návštěva nemocného člověka velmi nebezpečná. Zákaz návštěv na všech odděleních dnes vyhlásila až do odvolání Nemocnice České Budějovice.

„Výjimkou budou závažné důvody. Primář příslušného oddělení, případně jeho zástupce mohou návštěvu u pacienta povolit, ale jen na nezbytně nutnou dobu,“ uvedl předseda představenstva českobudějovické nemocnice Břetislav Shon.

Jak bylo řečeno, počet nemocných neustále roste, což vyplývá i z údajů krajské hygienické stanice. V pátém týdnu bylo na jihu Čech 1273 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je 16,47 procent více než v týdnu předešlém.

Největší nárůst nemocných - 35,29 % - zaznamenala kategorie lidí nad 60 let. Vzrostl také počet nemocných dětí do pěti let - nárůst je 21,85 %. Naopak nejmenší nárůst nemocných - 7,39 % - je u mladých lidí ve věkovém rozmezí 15 - 24 let.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky návštěva, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných přibývá. Nemocnice České Budějovice vyhlásila zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.