Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček předal čestná uznání vítězům soutěže Medik roku 2016

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček za účasti zástupců jihočeských nemocnic a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly předal minulý týden čestná uznání vítězům soutěže Medik roku. Ta se konala v Nemocnici Strakonice v polovině dubna a zvítězil v ní tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Druhé a třetí místo pak vybojovali studenti 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

„Těší mě velký zájem studentů o tuto akci, jejich nadšení pro medicínu i schopnost týmové práce, kterou prokázali. Pro nemocnice je to zase skvělá příležitost setkat se s mladými kolegy a prezentovat jim současnou medicínu,“ řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. 

Celkem pětasedmdesát studentů českých lékařských fakult si v rámci jedenácti disciplín ověřilo své odborné vědomosti, pohotovost i zručnost v práci s přístroji. Šlo například o práci s laparoskopickým či endoskopickým trenažérem, testování znalostí z řady medicínských oborů, ale také o orientaci v medicínsko-právním prostředí.

Na prvním místě se umístil tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Roman Kalista (kapitán), Tereza Cihlářová, Eva Fürstová, Kvido Štěpánek a Daniel Vích.

Na druhém místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Kryštof Šídlo (kapitán), Jan Češka, Jiří Kornoušek, Jakub Pítr a Lukáš Wagner.

Na třetím místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Richard Schneedörfler (kapitán), Sandra Gálová, Lucie Pilíková, Barbora Řiháková a Dana Šmejkalová.

Vzhledem k úspěšnosti akce a vysokému zájmu mediků organizátoři počítají i s dalšími ročníky, které se budou konat postupně ve všech jihočeských nemocnicích. „Touto i dalšími podobnými akcemi chceme budoucím lékařům vzkázat, že o ně jako o budoucí zaměstnance v našich nemocnicích máme zájem, chceme jim pomoci v profesním rozvoji a nabídnout jim zajímavou práci v příjemném kolektivu moderní nemocnice,“ doplnil Michal Čarvaš, člen představenstva Jihočeských nemocnic.

Tisková zpráva

Štítky Svatopluk Němeček, ministr zdravotnictví, nemocnice, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Jiří Zimola, Nemocnice Strakonice, a.s., Jihočeský kraj, Jan Češka, Kvido Štěpánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček předal čestná uznání vítězům soutěže Medik roku 2016  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.