Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Hematoonkologická stanice Dětského oddělení budějcké nemocnice získala tři nové monitory

Žádné smutné obličeje, ale naopak radost, smích a usměvavé tváře čekaly na zakladatelku Nadačního fondu Kapka naděje Vendulu Pizingerovou na Dětském oddělení Nemocnice České Budějovice, kam byly věnovány tři nové monitory za více než půl milionu korun. Ty budou dohlížet na zdravotní stav dětí na hematoonkologické stanici.

Monitory využívají ke snímání stavu pacientů různé senzory, například pro měření EKG, stav okysličení krve, měření teploty a dalších. „Při léčbě akutní leukémie děti procházejí náročným obdobím intenzivní chemoterapie. Celkový stav se může kdykoliv akutně zhoršit, proto potřebujeme k monitoraci spolehlivé moderní přístroje,“ řekl vedoucí lékař hematoonkologické stanice Pavel Timr.

Velice potěšena byla při návštěvě oddělení i zakladatelka nadačního fondu, které vykouzlily úsměv na tváři všechny děti. S jedním z nich si dokonce pořídila selfie a povídala o dinosaurech. „Jsem ráda, že monitory směřují do Českých Budějovic. Je to několikátý dar, předchozí byly v hodnotě přes 900 tisíc korun. My už dnes podporujeme nejenom hematoonkologie, ale nemocné děti vůbec. Těší mě, že mám loajální tým lidí, jejichž práce není možná někdy vidět, ale věřte, že jí mají dost,“ uvedla Vendula Pizingerová.

Radost dětem udělala ale také společnost Centropen, jež se přes sedmdesát let zabývá výrobou psacích a kreslících potřeb. Každému z nich přinesli její zástupci tašku plnou pastelek, fixů a dalších pomůcek. „Jsme velmi potěšeni, že můžeme spolupracovat s Nadačním fondem Kapka naděje. Naše ryze česká společnost si váží dětských zákazníků a potažmo i dětí, které nemohou navštěvovat školu a věnovat se doma věcem, které chtějí. Takže tímto malým přispěním jim chceme od bolesti ulevit a nechat je rozvíjet,“ dodal ředitel společnosti Jaroslav Maršán. 

Foto Jan Luxík

Štítky Vendula Pizingerová, Nemocnice České Budějovice, Centropen, Nadační fond Kapka naděje, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hematoonkologická stanice Dětského oddělení budějcké nemocnice získala tři nové monitory  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.