Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českokrumlovská nemocnice dostane téměř 30 milionů korun na nové vybavení

Investice v celkové výši 28,5 milionu korun proběhne do jara příštího roku a nemocnici přinese zásadní obměnu celkem 13 typů přístrojů v oblasti návazné péče. Půjde především o obory radiodiagnostika, interna, chirurgie, klinická biochemie a hematologie, ARO a rehabilitace.

Nemocnice Český Krumlov podala v červnu letošního roku žádost do Integrovaného regionální operačního programu, 31. výzvy – Zvýšení kvality následné péče, která byla dle rozhodnutí o přidělení dotace úspěšná. Realizací projektu nově pořízené vybavení bude sloužit především pro správnou a včasnou diagnostiku, ale i léčbu a následnou rehabilitaci v podmínkách okresní nemocnice na radiodiagnostickém, chirurgickém a interním oddělení, v laboratoři klinické biochemie a hematologie, na ARO a oddělení rehabilitace. „Naše nemocnice proinvestuje ročně průměrně kolem 30 milionů korun. Tato částka však zahrnuje stavební investice do objektu nemocnice, obnovu přístrojového vybavení, ale i sanitek a podobně. V tomto případě jde o jednorázovou investici do přístrojového vybavení nad rámec každoroční částky. Nově zakoupené přístroje budou  přínosem jak pro pacienty, tak i pro zdravotnický personál, který s přístroji každý den pracuje,“ dodává ředitel nemocnice Jaroslav Šíma.

Jeden z prvních přístrojů, který byl z prostředků uvedeného dotačního titulu zakoupen a již i uveden do provozu je stacionární skiagrafický přístroj s přímou digitalizací v ceně 4,5 milionu korun. „Díky nákupu tohoto nového a obměně stávajícího a dosluhujícího RTG přístroje dochází ke zkvalitnění celého procesu a výstupů. Zároveň se zrychlí diagnostika a dojde tak i ke zkrácení čekací doby na RTG vyšetření. Nezanedbatelné je i snížení radiační zátěže pro pacienty,“ dodává ředitel Šíma. A další přístroje budou následovat, například nový ultrazvuk, rehabilitační chodník nebo laparoskopická věž.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Jaroslav Šíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českokrumlovská nemocnice dostane téměř 30 milionů korun na nové vybavení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.