Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové video provází pacienty se sluchovým postižením Nemocnicí České Budějovice

Ve spolupráci s organizací Tichý svět připravila Nemocnice České Budějovice videoklip, který seznamuje neslyšící veřejnost jak s nemocničním areálem, tak důležitými informacemi. Zveřejněn byl mimo jiné na oficiálním YouTube kanálu Nemocnice České Budějovice.

„Klip prostřednictvím znakového jazyka podává neslyšícím všechny potřebné informace. Svým způsobem se jedná o videoprůvodce, díky kterému by pacienti neměli mít problémy s orientací v nemocnici,“ říká manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice Iva Nováková a dodává: „Osobně jsem z videa nadšená, je to další krok v odstraňování bariér, na kterém nemocnice neustále pracuje.“

Video navazuje na službu, kterou Nemocnice České Budějovice poskytuje sluchově postiženým pacientům už dva roky. „Neslyšící v českobudějovické nemocnici mohou kromě fyzického tlumočení využívat online tlumočení do českého znakového jazyka, které je přístupné 24 hodin denně,“ upozorňuje Gabriela Kocmichová, manažerka pobočky Tichého světa pro Jihočeský kraj. „Kromě tlumočení v nemocnicích tato služba zajišťuje bezbariérovou komunikaci při tísňovém volání, dále běžnou telefonickou komunikaci s lékařem, úřady, zaměstnavatelem nebo školou. Tichou linku mohou využít také osoby s těžkou nedoslýchavostí: simultánní přepis mluvené řeči garantuje dobré porozumění řeči,“ dodává.

Člověk přijímá 80 procent všech informací zrakem, proto je pro neslyšící velmi důležitá vizuální kultura. „Díky moderním technologiím dokážeme zprostředkovávat informace lidem se speciálními komunikačními potřebami. Velice si cením toho, že českobudějovická nemocnice jako první vyšla vstříc neslyšícím pacientům, kteří mají zajištěné informace v českém znakovém jazyce – jazyce, jenž je pro ně jazykem mateřským,“ zdůrazňuje Gabriela Kocmichová.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, pacient, nemocnice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové video provází pacienty se sluchovým postižením Nemocnicí České Budějovice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.