Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdravotní klauni rozdali dárečky na Onkologickém oddělení budějcké nemocnice

Zdravotní klauni, to je už jistota, na kterou se dětští pacienti budějcké nemocnice těší. Aby ne, dvojice vtipálků je chodí rozesmávat pravidelně a vždycky je to jedinečná legrace, která alespoň na okamžik pomůže i v těch nejtěžších dnech. Dnes, v úterý 13. prosince klauni zavítali za pacienty z Onkologického oddělení. A nepřišli s prázdnýma rukama...

„Zdravotní klauni rozdali hospitalizovaným pacientům vánoční dárečky v podobě knihy či humorného času. Mezi dárky nemohl samozřejmě chybět nezbytný klaunský nos, který je zároveň symbolem této organizace,“ uvedla Iva Nováková, manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice.

Upozornila zároveň, že si nemocnice nemůže dlouhodobou spolupráci s organizací Zdravotní klaun vynachválit. „Klauni přináší pacientům radost, smích a odlehčení v jejich nelehké situaci. Je velmi emotivní, když člověk vidí všechny ty rozzářené obličeje. A to nemluvím jen o pacientech, ale i o rodičích a dalších dospělých, kterým mnohdy smíchy a dojetím tečou slzy,“ zmínila Iva Nováková.

Zdravotní klaun je nezisková organizace s národní i mezinárodní působností. Sdružuje více než 80 klaunů, kteří navštěvují nemocnice a také domovy pro seniory.
 

Štítky nemocnice, pacient, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní klauni rozdali dárečky na Onkologickém oddělení budějcké nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.