Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V táborské nemocnici se rodí i „nanečisto“

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Tábor má zajímavou novinku. Lze tam rodit i „nanečisto“, což znamená, že si mohou lékaři a porodní asistentky vyzkoušet porod miminka i placenty na porodním trenažéru.

„Díky vstřícnosti vedení nemocnice byl našemu oddělení zakoupen porodní trenažér, jehož využití plánujeme převážně pro nácvik porodů hlavně pro mladší lékaře a porodní asistentky. Ti si tak mohou vyzkoušet porodní vyšetření, porod probíhající jak v poloze hlavičkou i koncem pánevním, ale můžeme na něm trénovat a tak lékaři získávat rutinu i u komplikovanějších porodů, jako jsou klešťový porod nebo vakuumextrakce,“ nastiňuje primář Gynekologicko-porodnického oddělení Jiří Holub.

Pro mladší lékaře a porodní asistentky přinese trenažér především nové zkušenosti. „V praxi to znamená, že si mladí lékaři a porodní asistentky mohou porod nacvičit a získat větší jistotu a manuální zručnost, aniž by hrozilo poškození maminky či plodu. Taková možnost byla zatím jenom na placených kurzech ve fakultních nemocnicích,“ říká primář Jiří Holub.  

Tisková zpráva

Štítky porod, lékař, nemocnice, Nemocnice Tábor, Aloys Skoumal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V táborské nemocnici se rodí i „nanečisto“  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.