Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jindřichohradecká nemocnice úspěšně pokračuje v projektu rozvoje paliativní péče

Nemocnice Jindřichův Hradec opětovně uspěla v žádosti o grant Nadačního fondu Avast pro rok 2018. Získala tak další významnou částku, která přispěje k rozvoji paliativní péče v tomto zařízení.

Projekt rozvoje paliativní péče navazuje na program Nadačního fondu Avast s názvem „Spolu až do konce“, který byl ukončen v prosinci roku 2017. I letos bude projekt zaměřen zejména na vzdělávání pracovníků pečujících o nevyléčitelně nemocné, umírající pacienty a vzdělávání ostatního personálu nemocnice v oblasti paliativní péče. Z části příspěvku budou rovněž zakoupena mobilní polohovací křesla a další finance budou investovány do vylepšení zázemí pro rodiny pacientů či například do hudebních nástrojů pro terapii hudbou.

„Možnost pokračovat v nastartovaném projektu je pro naši nemocnici uznáním dosavadní práce
a motivací neustále zlepšovat péči poskytovanou našim pacientům, kteří v nemocnici tráví poslední fázi svého života,“
říká Lenka Řeřichová z ředitelství Nemocnice Jindřichův Hradec.

Cílem paliativní péče je léčit příznaky spojené s nevyléčitelnou nemocí, zachovat kvalitu života, který byl pacientovi nemocí omezen, respektovat a chránit jeho důstojnost a snažit se vytvořit podmínky pro to, aby mohl závěrečnou etapu svého života prožít ve vlídném prostředí a společnosti své rodiny a přátel. Paliativní péče také nabízí všestrannou podporu rodinným příslušníkům a pomáhá jim zvládat zármutek z nemoci a úmrtí jejich blízkého.

Pro pacienty v paliativní péči, o které se stará víceoborový paliativní tým, jenž tvoří lékaři, nelékařský zdravotnický personál, sociální pracovník, duchovní, psycholog a dobrovolníci, byly v roce 2016 v Nemocnici Jindřichův Hradec zrekonstruovány dva pokoje.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Jindřichův Hradec, paliativní péče, projekt, Nemocnice Jindřichův Hradec, pacient, Nadační fond AVAST, Avast Software

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká nemocnice úspěšně pokračuje v projektu rozvoje paliativní péče  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.