Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech stoupá

Přes tisíc případů chřipkového onemocnění evidují hygienici v Jihočeském kraji na 100 tisic obyvatel. Oproti minulému týdnu se počet nemocných zvedl o více než půl procenta. Nejvíce nemocných je podle hygieniků ve věkové skupině dětí do pěti let.

„Situace ve výskytu akutních respiračních infekcí včetně chřipky je dosud klidná a odpovídá roční době," uvedla Marie Jakschová z českobudějovické krajské hygienické stanice. Dodala, že vzhledem k příznivé epidemiologické situaci je možno pokračovat v očkování proti chřipce.

„Využít možnosti očkování mohou hlavně ti, kteří z časových důvodů očkování nestihli a mají o očkování zájem. Doporučováno je zejména starším a chronicky nemocným lidem," uvedla.

Nejvíce případů chřipkových onemocnění je na Českokrumlovsku. Jedná se o 1490 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Naopak nejnižší nemocnost je na Strakonicku, kde hygienici evidují 841 případů na 100 tisíc obyvatel.

Foto pixaybay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský, nemoc, Česko, očkování, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, okres Český Krumlov, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech stoupá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.