Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní a zimní čas si nejspíš budeme měnit další tři roky

Střídání zimního a letního času mělo už konečně dospět do finále. Ručičky hodinek jsme už od příštího roku měli nechat na pokoji, senátoři se ale asi připojí k Rakušanům. Ti chtějí čas přesouvat až do roku 2021.

„Rakouské předsednictví navrhlo posunutí tohoto zrušení až na rok 2021, což je věc, která by měla asi podporu Česka," řekl senátorům ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (ANO).

I senátorům připadá provedení změny už příští rok nereálné. Odkazují se přitom na změny v národních pravidlech.

Senát zároveň vyzval vládu, aby usilovala o dohodu se sousedními státy, jaký čas zavést - rozdíly by způsobovaly potíže především v přeshraniční hromadné dopravě. Návrh komise totiž nechává na členských státech, aby si samy zvolily, zda budou mít „přírodní“ zimní, nebo letní čas. Němcům se víc líbí čas letní, česká vláda je pro standardní zimní.

Vrátit se k jednotnému času si přeje většina obyvatel Evropské unie. U střídání časů by rády zůstaly pouze Portugalsko, Řecko a Británie.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky letní čas, zimní čas, Jan Kněžínek, ANO 2011, Senát Parlamentu ČR, Česko, Evropská unie, Vláda ČR, Portugalsko, Řecko, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní a zimní čas si nejspíš budeme měnit další tři roky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.