Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oproti loňsku se klíšťovou encefalitidou nakazilo na jihu Čech méně lidí

V Jihočeském kraji letos klíšťovou encefalitidou onemocnělo zatím 45 lidí. Podle hygieniků je to o 12 případů méně než loni. I lymeská borelióza hlásí nižší čísla než v roce 2018. Odborníci i tak ale nabádají k opatrnosti.

„Počet onemocnění klíšťovou encefalitidou v Jihočeském kraji dosáhl k datu v polovině srpna 45 případů onemocnění. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o 12 případů méně,“ uvedla Marie Jakschová, odborný referent Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Lymeskou boreliózou onemocnělo zatím 219 lidí, v roce 2018 to přitom bylo o 48 případů víc. „Sezónní výskyt těchto onemocnění však pokračuje. V minulém týdnu bylo hlášeno 5 nových případů onemocnění klíšťovou encefalitidou a 8 nových případů onemocnění lymeskou boreliózou,“ dodala.

Počet nových případů onemocnění přenášených klíšťaty souvisí s aktivitou osob v přírodě, proto odborníci doporučují věnovat preventivním opatřením dostatečnou pozornost.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky klíšťová encefalitida, hygienici, klíšťata, příroda, onemocnění, Jihočeský kraj, nemoc, Česko, lymská borelióza, Krajská hygienická stanice

Oproti loňsku se klíšťovou encefalitidou nakazilo na jihu Čech méně lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.