Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Krumlovská nemocnice od dneška povolila návštěvy. V ostatních stále platí zákaz

Českokrumlovská nemocnice povolila ode dneška vstup návštěvám. Kvůli koronaviru však mohou za jedním pacientem na lůžkové oddělení najednou maximálně dva lidé a jen na 15 minut. Ostatní nemocnice v kraji mají stále návštěvy zakázané.

„V rámci omezení žádáme, aby návštěvy pacientů vstupovaly do areálu nemocnice bez příznaků akutního respiračního onemocnění, bez zvýšené teploty, s ochranou nosu a úst, s dezinfekcí rukou při příchodu a odchodu z oddělení," řekl ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián.

Dodal, že každá návštěva musí svůj příchod sdělit zdravotnickému personálu příslušného oddělení. Českokrumlovsko má v Jihočeském kraji nejnižší počet případů s koronavirem. Hygienici v okrese momentálně evidují 361 případů.

„Ostatní nemocnice v kraji povolují návštěvy ve výjimečných případech po domluvě s personálem," řekla mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková. Dodala, že se výjimky týkají například pacientů ve vážném stavu nebo v terminální stadiu s onkologickým onemocněním.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, nemocnice, Český Krumlov, návštěvy, návštěva, pacient, Jindřich Florián, Jihočeské nemocnice, a.s., okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovská nemocnice od dneška povolila návštěvy. V ostatních stále platí zákaz  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.