Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Písecká nemocnice plánuje rekonstrukci pavilonu patologie za 47 milionů korun

Písecká nemocnice plánuje rekonstrukci pavilonu S, v němž sídlí patologie. Náklady na projekt, který zahrnuje mimo jiné modernizaci laboratoří, činí téměř 47 milionů korun. Záměr dnes schválili zastupitelé Jihočeského kraje, který je jediným akcionářem písecké nemocnice.

"Máme ve střednědobém výhledu tyto akce v rozpočtu připravené. Počítáme s nimi a kraj se na nich bude podílet. Částečně finance půjdou z hospodářského výsledku nemocnice a částečně k tomu pomůže kraj. Jedná se o důležité stavby a snažíme se postupně jihočeské nemocnice modernizovat," uvedl hejtman Martin Kuba (ODS). Písecká nemocnice z vlastních zdrojů uhradí během dvou let téměř 17 milionů korun, zbytek zaplatí kraj.

Rekonstrukce pavilonu S se bude například týkat elektrických rozvodů, výměny zastaralé chladicí komory a obnovou tepelného výměníku. "Patologie v naší nemocnici je důležitá, jelikož se v tomto případě jedná o spádovou oblast nejen pro Písecko, ale také pro Prachaticko a Strakonicko. Navíc napříč krajem je patologů nedostatek a pro jejich další vzdělávání potřebujeme modernější laboratoř," řekl ředitel písecké nemocnice Jiří Holan. Budova patologie vznikla na přelomu 70. a 80. let minulého století a nevyhovuje už současným potřebám.

Holan uvedl, že úloha patologů je důležitá například i při operacích nádorů. Právě patologové při takových zákrocích identifikují rozsah onemocnění, což je rozhodující pro další postup při samotném výkonu. Rekonstrukce pavilonu S má začít letos v srpnu a skončit v červnu 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Písek

Štítky ČR, správa, nemocnice, Písek, Jihočeský, pavilon, Jihočeský kraj, Martin Kuba, ODS, okres Písek, okres Prachatice, okres Strakonice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecká nemocnice plánuje rekonstrukci pavilonu patologie za 47 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.