Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na českém trhu se objevily krevety obsahující nebezpečnou bakterii

Jestli si rádi pochutnáte na mořských plodech, dobře se podívejte, jestli nemáte v mrazáku krevety, které vidíte na snímku. Právě v takovém balení odhalil laboratorní rozbor bakterii Vibrio paraheamolyticus, která může způsobit otravu projevující se velmi závažnými zažívacími potížemi.

„Vzhledem k uvedeným skutečnostem se jedná o potravinu nevhodnou k lidské spotřebě a inspektoři nařídili neprodlené stažení předmětné šarže z tržní sítě,“ shrnul mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Inspektoři vzorek potraviny odebrali v pobočce společnosti mrazeneryby.cz. V provozovně inspektoři již dříve zjistili prodej jiné šarže mražených krevet s prošlým datem použitelnosti, kterou z tohoto důvodu na místě zakázali.  

Za závadnou potravinu tentokrát inspekce označila krevety vannamei celé syrové v balení 300 gramů, číslo šarže X1692012BUXX a datem minimální trvanlivosti 12/2021.

„Inspekce důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali,“ dodal Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto SZPI

Štítky SZPI, nebezpečná potravina, krevety, jídlo, Státní potravinářská inspekce, bakterie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na českém trhu se objevily krevety obsahující nebezpečnou bakterii  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.