Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Českobudějovické kardiocentrum má nový přístroj, rychlejší a šetrější

Kardiocentrum českobudějovické nemocnice má nový přístroj k zobrazení srdečních a cévních struktur, je rychlejší a šetrnější. Centrum ročně zvládne více než 4000 zákroků. Nejčastěji jde o výkony spojené s infarkty nebo ischemickou chorobou srdeční. Českobudějovické kardiocentrum je jediné v Jihočeském kraji. Počtem výkonů se řadí mezi přední pracoviště v republice.

„Od roku 1998, kdy zde kardiocentrum vzniklo, se jedná o 110 tisíc výkonů. Tempo je zde obrovské a odpovídá tomu, co například lékaři ve fakultních pracovištích provádějí na dvou až třech sálech. U nás to zvládnou na jednom," řekl ředitel nemocnice Michal Šnorek.

Českobudějovické kardiocentrum nyní může používat nový kardioangiografický přístroj určený primárně k zobrazení srdečních a cévních struktur. „Mezi nejvýznamnější výhody patří redukce dávky škodlivého ionizujícího záření o 40 procent. To je dobrá zpráva pro pacienty, ale ještě lepší pro lékaře a sestry, kteří s tímto přístrojem každodenně pracují. Dalším velmi významným zlepšením je možnost zkrácení doby vyšetření z dosavadních 10 až 15 minut na pět až 10 minut," uvedl ředitel českobudějovického karadiocentra Ladislav Pešl.

Moderní přístroj stál téměř 21 milionů korun. „Medicínsky jsme se tak ocitli na samém vrcholu technologického vybavení, zcela srovnatelném se špičkovými světovými kardiocentry. V České republice takto vybavené pracoviště zatím nenajdeme,“ uvedl Šnorek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice České budějovice

Štítky nemocnice, České Budějovice, kardiocentrum, novinka, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické kardiocentrum má nový přístroj, rychlejší a šetrější  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.