Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V kraji je 345 pozitivních na covid-19. Tak nízké číslo evidovali hygienici naposledy v září

Koronavirová situace na jihu Čech se stále zlepšuje. Za sobotní odpoledne a neděli přibyly v kraji pouze dva nové případy onemocnění covid-19. V Jihočeském kraji zůstává 345 pozitivních. Takto nízké číslo registrovali hygienici naposledy na začátku loňského září.

„U obou dnešních případů šlo o přenos v rámci rodiny. K dnešku jsme připsali sto devět vyléčených případů, počet momentálně aktivních případů tak klesl o sto sedm na tři sta čtyřicet pět, to je úroveň, již jsme v kraji měli naposledy na začátku září. Nové případy dnes přibyly jeden na Českobudějovicku a jeden na Českokrumlovsku. V týdnu jsme v kraji zaznamenali osmdesát sedm nových případů, to je průměrně dvanáct za den. Před týdnem to byl sto sedmdesát jeden případ, tedy zhruba čtyřiadvacet denně,“ uvedla v neděli večer ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Z 345 aktivních případů je jich evidováno 196 na Českobudějovicku, 95 na Českokrumlovsku, 9 na Táborsku, 4 na Písecku, 11 na Jindřichohradecku, 29 na Prachaticku a 1 na Strakonicku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, COVID-19, nákaza, KHS, hygiena, Česko, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je 345 pozitivních na covid-19. Tak nízké číslo evidovali hygienici naposledy v září  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.