Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ulevit od ekzémů a lupenky dokáže česká rašelina

PR článek

Mnoho lidí zná rašelinové koupele nebo zábaly, které se tradičně používají v třeboňských lázních při léčbě pohybového aparátu. Málo kdo ví, že látky obsažené v rašelině působí velmi blahodárně na ekzémy, seboreu a lupenku.

Rašelina obsahuje huminové látky, které vznikají převážně rozkladem rostlinných zbytků. Tyto látky jsou tedy organické, přírodní. Dokáží na sebe navázat zdraví škodlivé látky a přirozeně je vyloučit z těla. Dá se tedy říci, že mají i detoxikační účinek.

Látky obsažené v rašelině prostupují pokožkou těla a mají hojivé a desinfekční účinky. Těch se využívá jako podpora léčby při onemocnění pokožky, jako jsou ekzémy, lupenka či seborea. Velmi vhodné je využití i při mykózách. Jako přírodní produkt se musí podávání přípravků z rašeliny opakovat, nejde tedy o jednorázovou aplikaci, která by problém vyřešila hned, ale o postupný přírodní proces hojení.

Přírodní rašelinová kosmetika značky Balneopeat obsahuje několik skupin produktů: Rašelinové koupele, které jsou buď přírodní bez vůně nebo s vůní dřevitou či květinovou. Další skupinou jsou bylino-rašelinové koupele, které jsou relaxační, levandulové, nebo pro problematickou pleť.

Nebojte se problémů s odpady v koupelnách, jedná se o tekutiny bez tuhých příměsí

Pro výrobu rašelinových koupelí se využívá domácí jihočeská slatinná rašelina. Díky unikátní technologii se z rašeliny získá extrakt bez tuhých částic, ale ponechá si své blahodárné účinky. Nemusíme se tedy obávat ucpání odpadů. V Bylino-rašelinových koupelích jsou používány české byliny od certifikovaných dodavatelů a opět výsledná koupel neobsahuje pevné částice. Vanu po koupeli umyjeme běžnými úklidovými prostředky.

Koupele značky Balneopeat se dají používat i lokálně pro máčení postižených míst. Navíc můžeme zvolit přírodní mýdla, která jsou z rašeliny, ale i pouze z bylin. Tato mýdla jsou velmi oblíbená pro krásnou přírodní vůní, a také proto, že nevysušují pokožku.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rašelina, česká rašelina, ekzém, lupenky, psoriáza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulevit od ekzémů a lupenky dokáže česká rašelina  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.