Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětská pohotovost v nemocnici nebude tři dny fungovat. Nejsou obvodní lékaři

Přes následující víkend nebude v českobudějovické nemocnici fungovat dětská pohotovost. Opakovaně se totiž nedaří službu obsadit ambulantními lékaři. Rodiče tak mají pro své děti v případě potřeby využít jejich praktického lékaře.

„Dne 3. – 5. prosince 2021 není ze strany praktických lékařů pro děti a dorost z okresu České Budějovice zajištěna ordinace dětské lékařské pohotovostní služby, umístěná v pavilonu D horního areálu českobudějovické nemocnice,“ napsala nemocnice na webu.

Nemocnici se nedaří službu na dětské pohotovosti obsadit po několikáté. „Lékaři sloužící ústavní pohotovostní službu na dětském oddělení musí svou pozornost a péči věnovat především pacientům lůžkové části, hospitalizovaným na jednotce intenzivní a resuscitační péče, dětem po operačních výkonech umístěných na dalších stanicích,“ vysvětlila nemocnice.

Rodiče si mají pro své děti zajistit kontakt na jejich praktického lékaře. V ambulanci dětského oddělení budou totiž ošetřeny jen nutné případy. 

„Jihočeský kraj vyzývá všechny praktické lékaře pro děti a dorost s platným oprávněním k poskytování zdravotních služeb v okrese České Budějovice, aby byli vstřícní k potřebám rodičů a jejich dětí a zajistili tak péči o své registrované pacienty,“ uzavřela nemocnice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, dětská pohotovost, služba, Jihočeský kraj, praktický lékař, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská pohotovost v nemocnici nebude tři dny fungovat. Nejsou obvodní lékaři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.