Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet pacientů s koronavirem v jihočeských nemocnicích klesá

Počet pacientů s koronavirem v jihočeských nemocnicích klesá. Jde o necelou stovku lidí s pozitivním testem, což je asi o 40 procent méně než před třemi týdny. Důvodem jejich hospitalizace jsou však většinou jiné zdravotní problémy.

Situace v nemocnicích je z pohledu koronavirových pacientů klidná. Skutečně platí, že velká část z nich je hospitalizována s jinými problémy a jen jim vyšel pozitivní test na koronavirus,“ uvedla ředitelka holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová. Na lůžkách s intenzivní péčí je devět pacientů s koronavirem. I v jejich případě je podle Roithové důvodem hospitalizace jiná diagnóza.

Dodala, že přes příznivý vývoj stále zůstávají v některých nemocnicích aktivní covidové jednotky. Jde především o ty, kde je vyšší počet pacientů s koronavirem. Nejvíce jich je momentálně hospitalizováno v Českých Budějovicích a to 26.

Jihočeští hygienici registrovali za týden 2 636 nových případů koronaviru. Je to přibližně o šest set méně než za stejné období před týdnem. Průměrný přírůstek nových případů nepatrně klesá od poloviny března. Vyplývá to z aktuální statistiky jihočeských hygieniků.

„Za pondělí až čtvrtek bylo v našem kraji nahlášeno a potvrzeno zatím 1 c577 případů, průměrně kolem 390 denně. Ve srovnatelném období minulého týdne to bylo 2 153 potvrzených případů a 538 denně. Sedmidenní incidence je k dnešku 320 na 100 tisíc obyvatel kraje a je nižší než je celorepublikový průměr,“ uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Nemocnice České Budějovice

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, pacient, nemocnice, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s koronavirem v jihočeských nemocnicích klesá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.