Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Strakonická nemocnice zakáže návštěvy. V kraji přibývá nakažených respiračními onemocněními

Strakonická nemocnice až do odvolání zakáže návštěvy. Její vedení tak reaguje na stoupající počet respiračních onemocnění v kraji. Nemocnice už před Vánoci omezila návštěvy a jako podmínku stanovila ochranu dýchacích cest.

„Vzhledem ke stoupajícímu počtu respiračních onemocnění v regionu vyhlašuje vedení Nemocnice Strakonice od středy 4. ledna až do odvolání zákaz návštěv. Prosíme, s ohledem na naše pacienty a také zaměstnance nemocnice, o dodržování tohoto zákazu,“ dodala mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Kateřina Koželuhová.

V Jihočeském kraji pokračuje epidemie akutních respiračních infekcí, která začala minulý týden. Na 100 tisíc obyvatel regionu připadá 2 217 případů onemocnění. Je to o 8,5 procenta víc než před týdnem. U chřipky připadá na 100 tisíc obyvatel kraje 148 případů, což je proti předchozímu týdnu nárůst o 17,5 procenta.

„Aktuálně je v našem kraji zhruba o 500 případů překročen epidemický práh pro výskyt akutních respiračních infekcí, který je 1700 případů na sto tisíc obyvatel. Nejvyšší nemocnost je v okresech České Budějovice, Český Krumlov a Tábor, výrazně nad epidemickým prahem se drží i nemocnost v okrese Jindřichův Hradec,“ dodala ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Strakonice

Štítky Strakonice, nemocnice, návštěvy, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice zakáže návštěvy. V kraji přibývá nakažených respiračními onemocněními  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.