Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeská záchranná služba získá 30 nových sanitních vozů za 110 milionů korun

Jihočeská záchranná služba získá 30 nových sanitních vozů. Náklady na jejich pořízení činí více než 110 milionů korun bez daně. Záchranáři nové vozy získají postupně do roku 2026. Po zasedání rady Jihočeského kraje to řekl náměstek hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Soutěž na nákup nových vozů se uskutečnila podruhé. Poprvé se to panu řediteli záchranné služby zdálo trochu druhé a nyní se nám podařilo cenu snížit o zhruba deset milionů korun," řekl Klíma.

Záchranná služba uhradí 15 procent částky, zbytek pokryje dotace z integrovaného regionálního operačního programu. „Zajištění záchranné služby Jihočeského kraje představuje celkem vysokou položku, protože jsme velký kraj s řídkým osídlením obyvatel. Vzhledem k dodržení dojezdových časů k pacientům musíme mít více základen než například v Praze. Ale zajištění této služby je pro nás priorita a patří k tomu i kvalitní a nové vozy," řekl Klíma.

Jihočeská záchranná služba ročně vyjíždí k více než 80 000 zásahů a ošetří přibližně 70 000 pacientů. V kraji má 33 základen, na nichž pracuje 55 posádek. Jednu základnu také tvoří letecká záchranná služba na letišti v Plané u Českých Budějovic. Posádky sanitních vozidel za rok najezdí na jihu Čech téměř tři miliony kilometrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JK

Štítky ČR, správa, zdraví, záchranná, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská záchranná služba získá 30 nových sanitních vozů za 110 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.