Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Nemocnice Strakonice má nové specializované pracoviště, na onkologii nyní léčí nejmodernějšími léky

Nově vzniklé Regionální onkologické centrum v Nemocnici Strakonice začalo pacientům nabízet léčbu nejmodernějšími léky na rakovinu. Díky spolupráci s Komplexním onkologickým centrem v Českých Budějovicích už pacienti nemusí cestovat za specializovanou léčbou do vzdálenějších měst.

Zdravotnická péče na jihu Čech se stále zlepšuje. Ve strakonické nemocnici nyní otevřeli nové Regionální onkologické centrum, které pacientům poskytuje moderní léčbu rakoviny. Díky spolupráci s Komplexním onkologickým centrem v Českých Budějovicích mohou místní pacienti podstoupit léčbu nejmodernějšími léky přímo ve svém městě.

„Aby nemocnice získala od Všeobecné zdravotní pojišťovny statut Regionálního onkologického centra, musela splnit především personální, ale také technické a odborné požadavky,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala.

Pacienti, kteří se léčí se zhoubnými nádory, nyní nemusí cestovat až do Českých Budějovic. „Moderní onkologická léčba umí zacílit pouze na nádorovou buňku, kterou je potřeba zničit, nebo učí imunitní systém pacienta bojovat proti nádorovým buňkám,“ vysvětlil hlavní výhody moderních léků vedoucí lékař strakonické Onkologické ambulance Václav Janovský.

Péči o pacienty v Nemocnici Strakonice zajišťují dva zkušení lékaři. Každý rok projde strakonickou onkologií na tisíc pacientů, nejčastěji s nádory prsu, prostaty, trávicího traktu, plic a melanomem. Onkologická ambulance poskytuje komplexní péči a léčbu díky erudovaným lékařům a technickému zázemí.

Regionální onkologické centrum je už třetím specializovaným pracovištěm strakonické nemocnice. Pacienti zde využívají také Centrum péče o zrak a Centrum pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy. Specializovaná pracoviště umožňují lepší uplatnění medicínské erudice, využití přístrojové techniky a kvalitnější léčbu.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Nemocnice, Strakonice, onkologie, specializované pracoviště, nejmodernější léky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Strakonice má nové specializované pracoviště, na onkologii nyní léčí nejmodernějšími léky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.