Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Darování krevní plasmy v létě: Co je důležité vědět

PR článek

Léto je obdobím, kdy se mnoho lidí vydává na zaslouženou dovolenou a relaxuje u moře nebo v horách. Přesto je důležité si uvědomit, že i v letních měsících je darování krevní plasmy důležité a může pomoci zachránit životy. Zde najdete několik tipů, na co si dát pozor při darování v letním období a po dovolené.

  1. Dostatečný odpočinek a hydratace: Po návratu z dovolené si dejte čas na obnovení energie a dostatečné načerpání tekutin. Dobrá hydratace a regenerace jsou klíčové pro úspěšné darování krevní plasmy.
  2. Omezení alkoholu a těžkých jídel: Po dovolené se vyhněte nadměrné konzumaci alkoholu a těžkých jídel, které by mohly negativně ovlivnit vaši schopnost darovat krevní plasmu.
  3. Omezení cestování do rizikových oblastí: Pokud jste během dovolené cestovali do oblastí s vysokým rizikem infekčních nemocí, může to být důvodem k omezení při darování krevní plazmy. Informujte zdravotnický personál o vašich cestách, nejlépe se zkuste zeptat předem, zda byla vaše cesta bezpečná nebo zda je potřeba dodržet odklad
  4. Riziko nákazy klíštětem: Sezóna klíšťat je v plném proudu. Víte, jak se chránit? Přisáté klíště totiž představuje velké riziko pro naše zdraví i celkovou kvalitu krevní plasmy. Přečtěte si, čím nás klíšťata ohrožují, jak se chránit a co dělat, pokud si přeci jen domů nějaké přinesete.

Jak souvisí klíšťata s darováním krevní plasmy. Klíšťata jsou malý pavoučkovitý hmyz, který se živí krví savců, včetně lidí. Jsou hlavními přenašeči některých nebezpečných nemocí, jako je lymská borelióza nebo klíšťová encefalitida. Proto je důležité bránit se kontaktu s nimi. Klíšťata jsou nebezpečná nejen pro dárce samotné, ale i pro případné příjemce infikované plasmy. Je nesmírně důležité věnovat pozornost prevenci a před klíšťaty se mít na pozoru, obzvlášť v letních měsících, kdy jsou klíšťata velmi aktivní.

S dodržením těchto tipů a omezení můžete zajistit bezpečné a úspěšné darování krevní plasmy i po letní dovolené. Pamatujte, že darováním můžete pomoci zlepšit život těm, kteří plasmu potřebují. Děkujeme, že pomáháte společně s námi!

Připojte se do komunity našich dárců 

Cara Plasma si klade za cíl nejen zvýšit povědomí o důležitosti dárcovství plasmy, ale také poskytovat dárcům patřičné uznání a poděkování. Nabízíme možnost stát se součástí výjimečné komunity dárců v jednom z našich 14 odběrových center v České republice.  

Připojte se k nám a pomozte nám psát další kapitoly úspěšných příběhů moderní medicíny

Stačí se jen zaregistrovat, vybrat si termín a dorazit. V rámci první návštěvy vás čeká vstupní zdravotní prohlídka, na základě, které dostanete posudek o zdravotním stavu a vhodnosti stát se pravidelným dárce. Výsledky testu obdržíte do 7 dnů a pak už vás dělí od 1. odběru jen výběr vhodného termínu. Samotný odběr je bezbolestný a nezabere více než 45 minut vašeho času. Každý dárce má navíc nárok na finanční kompenzaci ve výši 900 Kč a také může čerpat spoustu výhod a odměn z Věrnostního programu. Zaregistrujte se jednoduše na www.caraplasma.cz/#prvodarce 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky darování krve

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Darování krevní plasmy v létě: Co je důležité vědět  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.