Počasí dnes30 °C, zítra17 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Díky dotaci otevřou ve Strakonicích novou zubní ordinaci, pacienty začne přijímat od začátku listopadu

Díky statisícové dotaci zíkají Strakonice novou zubní ordinaci. Sloužit bude doktorce Haně Frčkové, která v ní otevře moderní praxi s kvalitním vybavením, které umožní široké spektrum ošetření. Ordinace začne přijímat pacienty 1. listopadu a nabídne služby hrazené zdravotním pojištěním. Město tím reaguje na nedostatek zubařů v regionu.

Strakonice se dočkají nové zubní ordinace díky štědré dotaci ve výši 700 tisíc korun. Zastupitelé města na svém červnovém jednání schválili tuto finanční podporu pro doktorku Hanu Frčkovou. Díky ní otevře moderní a plně vybavenou ordinaci, která bude sloužit obyvatelům města i přilehlých oblastí.

Doktorka Frčková se rozhodla založit svou praxi ve Strakonicích, aby poskytla potřebné zubní služby místním obyvatelům. Podle smlouvy o poskytnutí dotace zahájí poskytování zdravotních služeb nejpozději od 1. listopadu tohoto roku. Po dobu pěti let bude zajišťovat zubní péči hrazenou ze zdravotního pojištění formou ambulantní péče.

V prvotním období bude ordinace otevřená patnáct hodin týdně rozložených do alespoň tří pracovních dnů, od roku 2026 se ordinační doba prodlouží na 25 hodin týdně rozložených do pěti pracovních dnů. Doktorka Frčková plánuje uzavřít smlouvy o poskytování a úhradě služeb s nejméně čtyřmi největšími zdravotními pojišťovnami, což jí umožní ošetřovat pacienty na pojišťovnu.

Ordinace bude vybavena moderními přístroji a nástroji, které umožní poskytování širokého spektra zubních ošetření na vysoké úrovni. Stávající ordinace postrádá potřebné vybavení, proto se pořídí zubní turbíny, vyšetřovací a preparační nástroje, intraorální RTG, extraorální OPG RTG a další nezbytné vybavení. Doktorka Frčková uvedla, že všechny tyto pomůcky jsou nutné k zahájení praxe a kvalitnímu poskytování péče.

„Jsme velmi rádi, že můžeme podpořit mladé lékaře a přispět k rozvoji zdravotnických služeb ve Strakonicích. Investice do zdravotní péče je investicí do budoucnosti,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Horejš. Nová ordinace začne přijímat pacienty od 1. listopadu a bude nabízet služby v oblasti preventivní péče a léčby zubního kazu. Ordinaci najdete v areálu ČZ v Tovární ulici.

Tato iniciativa je součástí širšího programu města na podporu zdravotní péče a zlepšení kvality života obyvatel Strakonic. Město tak reaguje na zoufalý nedostatek dentistů nejen ve městě, ale i v celém regionu. Vedení města věří, že nový zdravotnický profesionál bude významným přínosem pro obyvatele Strakonic.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pxhere.com

Štítky zubař, ordinace, dotace, Strakonice, ordinace, zubní péče, zdravotní pojišťovny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky dotaci otevřou ve Strakonicích novou zubní ordinaci, pacienty začne přijímat od začátku listopadu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.