Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Hygienici zaznamenali 40 nových případů černého kašle. Nejvíce případů je na Českobudějovicku

Celkem 40 případů černého kašle zaznamenali během minulého týdne na jihu Čech hygienici. Nejvíce případů je na Českobudějovicku a mezi středoškoláky. Krajská hygienická stanice o tom informovala v tiskové zprávě.

„Letos v kraji registrujeme celkem 2 525 potvrzených případů pertuse, v minulém týdnu jich přibylo 40. Největší počet nových případů jsme v uplynulém týdnu registrovali mezi dospělými v kategorii 45-54 let, kde přibylo 17 nových případů,“ uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Celkově je podle ní nejvíce případů mezi středoškoláky. Nejzasaženějším okresem je pak Českobudějovicko, kde je 940 potvrzených případů.

„Co se týče věkových skupin, nejvíce případů registrujeme ve skupině 15–19 let, mezi školními dětmi ve skupině 10-14 let jsme evidovali 352 případů a mezi mladšími školními dětmi 5-9 let to bylo 190 případů. Sto třicet pět případů máme hlášeno mezi dětmi od jednoho do čtyř let věku a 39 případů mezi novorozenci a kojenci do jednoho roku věku,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru KHS Jihočeského kraje Hana Bendíková. Právě kojenci jsou podle hygieniků nejzranitelnější skupinou.

V průběhu celého minulého roku bylo v Jihočeském kraji zaznamenání jen 29 případů černého kašle.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky hygiena, krajská hygienická stanice, černý kašel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zaznamenali 40 nových případů černého kašle. Nejvíce případů je na Českobudějovicku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.