Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

V Jihočeském kraji je 330 potvrzených případů lymeské boreliózy a 60 případů klíšťové encefalitidy

Jihočeští hygienici evidují větší počet klíšťových onemocnění než v minulém roce. Potvrzeno mají 330 případů lymeské boreliózy a 60 případů klíšťové encefalitidy. O nadcházejícím víkendu bude podle Českohé hydrometeorologického ústavu aktivita klíšťat na třetím stupni z pěti.

„V končícím týdnu jsme u klíšťové encefalitidy zaznamenali 6 nově potvrzených případů. Aktuálně letos registrujeme 60 potvrzených případů, to je o 20 více než vloni v tomto období, kdy jsme jich měli 40. V případě lymeské boreliózy přibylo v týdnu 13 nových případů,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.  

Od začátku roku je potvrzeno 330 nahlášených a potvrzených případů, což je podle Kotrbové více než vloni. Výskyt je dokonce nejvyšší za poslední dva roky. Nejvíce případů obou onemocnění je na Českobudějovicku. 

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu je navíc na víkend pro území Jihočeského kraje předpokládána aktivita klíšťat na třetím stupni z pěti. jde o středně velké riziko, uvedla Kotrbová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky klíště, hygienici, lymeská borelióza, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji je 330 potvrzených případů lymeské boreliózy a 60 případů klíšťové encefalitidy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.