Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká nemocnice hlásí další oběť chřipkové epidemie

V českobudějovické nemocnici zemřel v neděli večer po chřipce další starší muž. Stejně jako všechny ostatní oběti ale trpěl několika dlouhodobými chronickými onemocněními. V Jihočeském kraji letos podlehlo následkům chřipky už jedenáct lidí.

Podle Jitky Luňáčkové z budějcké krajské hygienické stanice se letos vyskytuje mnohem více onemocnění chřipky s vážným průběhem.

„Vloni jsme evidenci úmrtí po chřipce nevedli. Neměli jsme hlášeny mimořádné případy tohoto onemocnění,“ řekla Luňáčková.

Pacienti, kteří podlehnou chřipce, se podle ní vždy v nemocnici původně léčí s jinými vážnými problémy. Ve všech případech prý jde o starší lidi. Muži, jenž v neděli zemřel, bylo asi 65 let.

V regionu už třetí týden pokračuje epidemie respiračních onemocnění, jejich výskyt však podle posledních statistik mírně klesnul. V kraji je nyní 1757 případů na 100 tisíc obyvatel, uvedli v pátek hygienici.

„Situace v naší nemocnici se už několik dní zásadně nemění. Kvůli těžkému průběhu chřipky tu máme kolem 40 pacientů,“ řekl mluvčí Nemocnice České Budějovice Jan Dušek.

Někteří lidé se po pár dnech uzdraví, ale na jejich lůžka hned prý ulehnou noví pacienti.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipka, typ A, Nemocnice České Budějovice, mrtvý pacient, následky nemoci, nemocnice, nemoc, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, Jan Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice hlásí další oběť chřipkové epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.