Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčtí plastičtí chirurgové odsáli stovky litrů tuku

Více než 250 operací na odstranění tuku i přebytečné kůže na břiše provedli za pět let lékaři z oddělení plastické chirurgie českobudějovické nemocnice. Je to jedno z mála pracovišť v České republice, které tento výjimečný zákrok provádí.

„Byli jsme první v Česku, kteří s těmito zákroky před pěti lety začali,“ uvedl primář oddělení budějcké plastické chirurgie Vladimír Mařík. Podle něj je tato operace specifická i v náročnosti v následné péči. Proto ji prý prakticky nedělají soukromé plastické ambulance.

„V současnosti tento zákrok v Česku skoro nikdo neprovádí. A pokud se tomu někde věnují, jedná se o chirurgy, kteří se to naučili u nás,“ řekl primář.

Klientelu při těchto operacích tvoří z 95 procent ženy. Během zákroku, který trvá 90 až 150 minut, přijdou až o několik litrů tuku.

„Výkon kombinuje liposukci a plastiku břicha v rámci jednoho zákroku, ale zákrok provádíme v jiných anatomických rovinách v porovnání s klasickou abdominoplastikou. Technika je zcela odlišná. Nejedná se o prosté odsátí tuku a na to navazující standardní plastiku břicha, jak se provádí na většině pracovišť,“ vysvětlil Vladimír Mařík.

V případě, že by pacientky přišly jen o přebytečný tuk, ale kůže zůstala na místě, hrozily by jim různé kožní nemoci.

Zákrok nehradí pojišťovny a v průměru přijde na 30 tisíc korun. „Zájem o tuto operaci stále přetrvává. Čekací doba je zhruba tři měsíce,“ potvrdil primář Mařík.

Zdroj: ČTK

Štítky plastická chirurgie, Nemocnice České Budějovice, odsátí tuku, Česko, břicho, Vladimír Mařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí plastičtí chirurgové odsáli stovky litrů tuku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.