Českobudějovická nemocnice bude mít po osmi letech vlastní kuchyni

Výrazný posun v nabídce a kvalitě stravování chystá Nemocnice České Budějovice. Pacienti a zaměstnanci budou moci již v tomto roce využívat dva nové gastronomické provozy. V dubnu bude otevřeno bistro, od září se začnou vařit jídla v nové nemocniční kuchyni.

„Po letech, kdy investice nemocnice směřovaly zejména do zkvalitnění medicínské péče a podařilo se tak vytvořit špičková pracoviště vybavená moderní technikou, chceme zásadním způsobem vylepšit i ostatní provozy. Intenzivně pracujeme například na vybudování vlastní kuchyně, která začne fungovat letos po letních prázdninách v pavilonu T 14,“ říká místopředseda představenstva akciové společnosti Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.

Kuchyně se do nemocnice vrátí po zhruba osmi letech. Tehdy dosluhující provoz nahradily služby kuchyně menzy Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, odkud se uvařená strava dosud dopravuje do nemocnice.

„Rekonstrukce našeho gastroprovozu umožní mít kuchyni plně ve vlastní režii a pružně tak ovlivňovat sortiment a kvalitu jídel. Sníží se náklady na provoz stravování a současně zvýší právě kvalita a pestrost připravované stravy, což ocení pacienti i naši zaměstnanci. Přání a chuť uspokojí mimo jiné také rozšíření nabídky o jídla bez objednávky,“ zdůrazňuje.

V současnosti je již dokončena přípravna studené kuchyně a skladové hospodářství a finišují stavební práce na zázemí stravovacího provozu. Ještě v únoru se začne pracovat na prostorách pro novou varnu. O prázdninách je v plánu instalace vybavení. Od září již bude nová nemocniční kuchyně připravovat denně 800 porcí hlavního jídla pro zaměstnance nemocnice a 1200 porcí pro pacienty.

Již za dva měsíce zkvalitní stravovací služby v nemocnici nové bistro. Po stavebních úpravách bude fungovat v objektu v krásném prostředí nemocničního parčíku v sousedství pavilonu C.

„Pacienti, zaměstnanci a návštěvníci nemocnice si zde budou moci vybrat ze sortimentu lehkých a zdravých pochutin. V nabídce bistra, které bude provozovat společnost Madeta, se počítá rovněž s ovocnými či zeleninovými saláty, zdravými zákusky a pečivem či nabídkou, která bude odpovídat sezonnosti. Chybět nebude ani dobrá káva,“ vysvětluje manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Iva Nováková.

Otevřeno zde bude každý den a provozní doba pokryje čas snídaní, obědů i odpoledních svačin. Kromě vnitřních prostor, kde své místo najde i dětský koutek, bistro nabídne také sezení na přilehlé terase.

Tisková zpráva

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Nemocnice České Budějovice, kuchyně, zdravé bistro, jídlo, nemocnice, Martin Bláha, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Madeta, České Budějovice

Komentáře

Tomáš Šťastný

To by mně zajímalo, jakým zpusobem chtějí docílit zlepšení kvality stravy, když veškerý vedení kuchyně z Menzy přechází do kuchyně do nemocnice a berou si stejný lidi, který vařily v Menze. Akorát to bude stát miliony na výstavbu a zařízení a výsledek bude uplně stejnej. Lol.

Čtvrtek, 19. února 2015, 00:45Odpovědět

Anna Marešová

To je dost, třeba i pacienti, kteří mohou pouze tekuté jídlo, budou moci dostat konečně k večeři polévku a nefláknou jim na stolek dva chleby s paštikou a pomeranč, co zabalily v poledne uklízečky!

Středa, 11. února 2015, 18:58Odpovědět

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.