Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chřipka má další oběť, v nemocnici zemřel třetí pacient

V českobudějovické nemocnici zemřel v noci z neděle na pondělí starší muž, který marodil s chřipkou. Pacient se však primárně léčil s jiným chronickým onemocněním. Jedná se o třetí oběť chřipky v Jihočeském kraji.

„Všechny tyto případy si byly podobné. Pacienti se delší dobu léčili s jiným vážným onemocněním a do toho dostali chřipku,“ řekl ČTK mluvčí nemocnice Jan Dušek. Vždy přitom šlo o starší lidi a navíc o těžký průběh chřipky.

V Jihočeském kraji vypukla v minulém týdnu chřipková epidemie. Hygienici ji vyhlásili poté, když zjistili, že na 100 tisíc obyvatel připadá 1745 případů akutních respiračních infekcí. Práh epidemického výskytu přitom znamená 1600 případů.

Chřipka také ochromila nemocnice a domovy seniorů. V některých takových zařízeních platí zákaz návštěv. Jde o nemocnice v Českých Budějovicích, Strakonicích, Táboře, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Dačicích a Písku.

V případě domovů pro platí pro zákaz návštěv ve Chvalkově, na českobudějovickém sídlišti Máj, v Kaplici, Českém Krumlově i v domově Hvízdal v Českých Budějovicích nebo v Hluboké nad Vltavou.

Zdroj: ČTK

Štítky Nemocnice České Budějovice, chřipková epidemie, mrtvý pacient, chřipka, nemocnice, Jihočeský kraj, domov, Jan Dušek, Český Krumlov, Tábor, Strakonice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka má další oběť, v nemocnici zemřel třetí pacient  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.