Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chřipka si vyžádala desátou oběť, v Budějcích zemřel muž

Budějcká nemocnice hlásí další oběť chřipky. V noci ze středy na čtvrtek podlehl zákeřnému viru starší muž, který se původně léčil se zápalem plic. Jedná se již o desátou oběť tohoto onemocnění v Jihočeském kraji.

V regionu už třetí týden pokračuje epidemie respiračních onemocnění, jejich výskyt však za posledních sedm dní mírně klesnul. V kraji je nyní 1757 případů na 100 tisíc obyvatel, což je v porovnání s daty z minulého týdne o 1,6 procenta méně.

Zatímco počet akutních respiračních onemocnění klesá, pacientů s chřipkou přibývá. Hygienici nyní evidují 335 případů na 100 tisíc obyvatel, což představuje nárůst za posledních sedm dní o 46 procent.

„Tento týden bylo hlášeno dalších pět případů onemocnění chřipky typu A se závažným klinickým průběhem, čtyřikrát byl potvrzen subtyp H1N1,“ uvedl František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Nemocnost klesla v kategoriích nula až pět a šest až 14 let. Hygienici naopak v posledním týdnu zaznamenali mírný nárůst mezi seniory na 65 let.

Dnes skončil zákaz návštěv v písecké nemocnici. Ostatní zdravotní zařízení však zůstávají pro veřejnost ještě stále zavřena. Zákaz návštěv rovněž nadále platí pro řadu domovů pro seniory v Jihočeském kraji.

Zdroj: ČTK

Štítky Nemocnice České Budějovice, chřipková epidemie, mrtvý pacient, chřipka, nemoc, České Budějovice, Jihočeský kraj, František Kotrba, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka si vyžádala desátou oběť, v Budějcích zemřel muž  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.