Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dětská pohotovost se přesunula do horního areálu nemocnice

Lékařská služba první pomoci pro děti a dorost, která dosud fungovala v dolním areálu Nemocnice České Budějovice, byla dnes otevřena v nových prostorách v přízemí moderního pavilonu D Dětského oddělení v horním areálu. Lidé se tam dostanou vchodem z ulice L. B. Schneidera.

Přesun dětské pohotovosti ze stávajících prostor LSPP v ulici Generála Svobody na Dětské oddělení znamená podle primáře Vladislava Smrčky další zkvalitnění péče o malé pacienty. Pohotovost bude nyní přímo navazovat na rentgen, laboratoře, eventuálně další odborné ambulance.

„Většina pacientů, kteří přijdou na lékařskou pohotovost, sice odchází po ošetření domů s doporučením následné léčby, v některých případech je ale nutná hospitalizace v nemocnici. Umístění tohoto pracoviště přímo v objektu dětského oddělení umožňuje okamžitou odbornou péči bez dalších převozů,“ dodal Smrčka.

Lékařská služba první pomoci pro děti a dorost bude v provozu každý všední den od 17 do 22 hodin. V sobotu, neděli a v průběhu svátků pak vždy od 9 do 21 hodin. Její provoz budou zajišťovat tak jako dříve praktičtí lékaři, noční pohotovostní režim pak lékaři dětského oddělení.

Nepřetržitá úrazová pohotovost zůstává nadále plně v režii lékařů Traumacentra a Centra dětské traumatologie v sousedním, jen pár metrů vzdáleném objektu chirurgického pavilonu s vchodem rovněž z ulice L. B. Schneidera.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, Lékařská služba první pomoci pro děti a dorost, LSPP, dětská ambulance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská pohotovost se přesunula do horního areálu nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.