Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do nemocničních ambulancí se půjde objednat po internetu

Jihočeský kraj chce umožnit pacientům v jím založených nemocnicích, aby se mohli objednat na ambulantní vyšetření také pomocí internetu. Záměr tohoto projektu doporučili krajští radní minulý čtvrtek ke schválení zastupitelstvu, které o něm rozhodne na svém zasedání 27. února.

V případě, že dostane zelenou, by mohl být spuštěn zhruba od poloviny roku 2015 s tím, že i nadále bude možné se objednat osobně či po telefonu.

„Zavedení systému, který internetové objednávání umožní, si vyžádá náklady 1,285 milionu korun. Uvedenou částku chce kraj získat na základě žádosti podané do 19. výzvy Integrovaného operačního programu při spolufinancování ve výši 15 procent,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

V praxi to bude vypadat tak, že si pacient rozklikne webovou stránku příslušného ambulantního oddělení, najde si podle data a hodiny příslušné okénko a zadá tam své nacionále.

„Volná okénka budou jednotlivé ambulance pravidelně aktualizovat, nemělo by se tedy stávat, že by na ošetření v jeden termín čekali zároveň lidé, kteří se objednali přes internet, osobně či po telefonu,“ dodal Zimola. 

Tento systém navíc pomůže zkvalitnit a plošně rozvinout rychlou a efektivní komunikaci zdravotního personálu mezi jednotlivými nemocničními pracovišti.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, ambulance, objednání přes internet, Internet, Jihočeský kraj, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nemocničních ambulancí se půjde objednat po internetu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.