Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Do vzdělávání lékařů investuje kraj půl milionu

Udržet současný rozsah zdravotnické péče v nemocnicích tak, aby se o pacienty staral dostatečný počet odborníků s odpovídajícími znalostmi. To je hlavním cílem grantového programu Podpora vzdělávání lékařů v nemocnicích. Jihočeský kraj na něj v roce 2013 uvolnil 500 tisíc korun.

Krajské zastupitelstvo uvedený program schválilo minulý čtvrtek s tím, že žadatelé se mohou o granty ucházet do 2. dubna 2013. Žádosti poté posoudí hodnotící komise a vybrané projekty předloží ke schválení Radě Jihočeského kraje a zastupitelům 16. května.

„O grant se mohou ucházet poskytovatelé zdravotních služeb se sídlem na jihu Čech, kteří zajišťují akutní, případně následnou lůžkovou péči,“ uvedl Petr Studenovský, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví při Krajském úřadu Jihočeského kraje.

Cílovou skupinou, která má dotaci na vzdělávání využít, jsou lékaři působící mimo jiné na chirurgii, alergologii, neurologii, onkologii, gynekologii, hematologii, pediatrii či stomatologii.

„Nedostatek odborných lékařů, a to především v nemocnicích, je všeobecným problémem českého zdravotnictví. A tento grantový program má pomoci nejen udržet a stabilizovat současný rozsah léčebné péče, ale případně vytvořit podmínky pro vznik nových chybějících kapacit,“ zdůraznil Studenovský.

Peníze z grantového programu mohou lékaři mimo jiné využít na stáže, kurzy a cestovní náklady.

V roce 2012 se do grantového programu Podpora vzdělávání lékařů v nemocnicích přihlásili čtyři uchazeči - nemocnice v Táboře, Písku, Strakonicích a Prachaticích, kteří dohromady žádali zhruba o 657 milionů. Kraj mezi ně rozdělil 501 tisíc korun, tedy částku, kterou měl pro tento účel vyhrazenu.

Tisková zpráva

Štítky Podpora vzdělávání lékařů v nemocnicích, Jihočeský kraj, lékař, nemocnice, Česko, Nemocnice Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do vzdělávání lékařů investuje kraj půl milionu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.