Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ke kostem v krku záchranáři o Vánocích nevyjížděli

Jsou lidé, kteří při svém povolání nemají volno ani o těch nejkrásnějších svátcích v roce. Těžkou řeholi mají vždy především policisté, hasiči a záchranáři. Právě během Vánoc sloužilo bezmála 120 pracovníků Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Užili si však klidnějších dní než před svátky. Tehdy vzrostla výjezdová činnost až o pětadvacet procent oproti průměru. Od Štědrého dne až po Štěpána ale zaznamenali jihočeští záchranáři „jen“ 665 událostí, ke kterým museli jet.

Nejčastější problémem je tradičně zapíchnutá rybí kost ze štědrovečerní večeře. K té však tentokrát vyjíždět nemuseli, stačily pouze čtyři konzultace s operátory tísňové linky první pomoci.

„Z velké části převažovali starší pacienti s interními onemocněními. Jednalo se především o komplikované horečnaté stavy, cévní mozkové příhody, kardiální obtíže a v neposlední řadě i zažívací obtíže jako následek přejídání se a konzumace tučných jídel,“ doplňuje mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Jednotky intenzivní péče a anesteziologicko-resuscitační oddělení jihočeských nemocnic přijaly za tři vánoční dny celkem sedmnáct pacientů. Následkem chronických onemocnění zemřelo v nemocnicích třináct pacientů, sedm žen bylo převezeno k porodu.

Štítky Zdravotnická záchranná služba, ryba, kost, Vánoce, nemoc, pacienti, nemocnice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke kostem v krku záchranáři o Vánocích nevyjížděli  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.