Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ministr zdravotnictví strávil den v jižních Čechách. Podíval se i na záchytku

Jihočeský kraj řídí velmi dobře všechny své nemocnice a může být v tomto směru vzorem pro ostatní. To řekl při své čtvrteční návštěvě regionu ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. V doprovodu hejtmana Jiřího Zimoly si prošel budějckou a jindřichohradeckou nemocnici, centrální základnu Záchranné zdravotnické služby i lázně v Třeboni.

„Nemocnice České Budějovice patří jednoznačně mezi nejšpičkovější zdravotnická zařízení a svou úrovní se zcela určitě vyrovná i nejlepším fakultním nemocnicím,“ uvedl ministr a prozradil, že českobudějovickou nemocnici zná nejen jako lékař a ministr, ale také jako pacient. „V nedalekých Novosedlech nad Nežárkou mám chalupu a mohu tak být klidný, že pokud se stane něco mě, nebo mé rodině, bude o nás v této nemocnici vždy dobře postaráno,“ poznamenal Němeček.

Ministr zdravotnictví ocenil mimo jiné velmi dobře nastavený způsob fungování celé sítě jihočeských nemocnic. „Nemocnice jsou dobře řízené, mají jasnou strategii a kvalitní zaměstnance, s nimiž všechno stojí a padá. Nemocnice mohou mít špičkové přístroje a nejmodernější vybavení, pokud ale nemají také dobré lékaře, dobré sestry a další personál, tak nezmohou nic,“ zdůraznil ministr.

V posledních sedmi letech nemocnice investovaly do své modernizace celkem více než 4,2 miliardy korun. Tyto investiční zdroje byly kryty z vlastních zdrojů nemocnic, částečně z rozpočtu kraje a v hlavní míře pak z dotací Evropské unie. Zhruba polovina investic směřovala do stavebních akcí, druhá polovina pak byla vynaložena na nákup nového přístrojového vybavení a lékařských technologií. Cílem těchto investic je dlouhodobá snaha o dosažení co nejvyšší kvality a dostupnosti špičkové medicínské péče na jihu Čech.

„Slova pana ministra jen dokazují, že zdravotnictví je pro současné vedení Jihočeského kraje prioritou a že se mu věnujeme. Veškerý vytvořený zisk je reinvestován zpět do nemocnic a lidem tyto nemocnice skutečně slouží,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Mezi hlavní témata jednání, kterého se zúčastnili i ředitelé všech osmi jihočeských nemocnic a primáři některých oddělení českobudějovické nemocnice, patřila například úhradová vyhláška, připravovaný zákon o takzvaných neziskových nemocnicích, odměňování za přesčasovou práci a s ní související naplňování dnes již platné evropské směrnice.

Tisková zpráva

Štítky ministr zdravotnictví, Svatopluk Němeček, Jihočeský kraj, návštěva, nemocnice, Jiří Zimola, Nemocnice České Budějovice, Třeboň, Evropská unie, Novosedly nad Nežárkou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr zdravotnictví strávil den v jižních Čechách. Podíval se i na záchytku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.