Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Následkům chřipky podlehl v nemocnici starší muž

V budějcké nemocnici zemřel v úterý starší muž, kde byl hospitalizován s chřipkou typu A. Pacient se však delší dobu léčil s jiným chronickým onemocněním. Jde o druhou oběť chřipky v Jihočeském kraji. V České republice na následky tohoto onemocnění od začátku roku zemřelo 19 lidí.

„Muž u nás byl hospitalizován pouze krátce. Musíme však podotknout, že primárním problémem bylo chronické onemocnění jiného druhu,“ řekl mluvčí Nemocnice České Budějovice Jan Dušek.

Podle něj krajská nemocnice nyní léčí zhruba 35 lidí s chřipkou typu A. Řadu hospitalizovaných se stejným onemocněním už pustila domů, ale stále přicházejí noví pacienti.

Kvůli chřipce zakázala od dnešního dne návštěvy nemocnice v Dačicích. Stala se tak šestým zdravotnickým zařízením v kraji, kde toto opatření museli zavést.

Před pár dny byl vyhlášen zákaz návštěv do odvolání v nemocnicích v Českých Budějovicích, Strakonicích, Táboře, Českém Krumlově a Jindřichově Hradci.

Chřipka omezuje provoz také v jihočeských domovech pro seniory. Od těchto dnů platí zákaz návštěv pro zařízení tohoto typu ve Chvalkově, na budějckém sídlišti Máj, v Kaplici, Českém Krumlově i v domově Hvízdal v Českých Budějovicích.

Testy v národní referenční laboratoři prokázali prasečí chřipku zatím u tří jihočeských pacientů. „Doposud nemáme zprávu o tom, že by kvůli chřipkové epidemii byla uzavřena některá škola v kraji,“ řekl František Kotrba z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipka, typ A, Nemocnice České Budějovice, mrtvý pacient, následky nemoci, Jihočeský kraj, Česko, návštěva, Jan Dušek, Nemocnice Dačice, a.s., Český Krumlov, František Kotrba, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Následkům chřipky podlehl v nemocnici starší muž  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.