Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvníci Houpačky podpořili tříletého Viktorka

Multižánrový charitativní festival Houpačka 2014, který se konal v polovině srpna ve Velešíně - Nádraží, byl úspěšný! Dokázal totiž vydělat více než 40 tisíc korun, což udělalo organizátorům radost. Už nyní je tedy jasné, že se akce dočká v příštím roce pokračování.

„Výtěžek festivalu je 45 512 korun. Jelikož nejde o monstrózní, ale rodinný a skvělou atmosférou naplněný projekt, myslíme si, že tato částka je velmi pěkná,“ uvedl jeden z organizátorů Kamil Zeman.

Výtěžek byl předán spolku Metoděj, který zaštiťuje rodiny s dětmi se vzácným metabolickým onemocněním. „Díky otevřeným srdcím se Houpačka nad míru vydařila a bezezbytku tak naplnila podtitul - my vám - vy nám,“ dodal Kamil Zeman.

Spolek Metoděj se rozhodl peníze věnovat konkrétní osobě. „Spolek Metoděj podpoří částkou 40 tisíc korun vážně nemocného Viktora Bártu, jehož aktuální zdravotní stav vyžaduje bezodkladný nákup kompenzačních pomůcek, které budou rozvíjet jeho tělesné a mentální funkce,“ zmínila Simona Sedláčková, předsedkyně Metoděje. „Zbývající suma z letošního  daru  (5452 korun) bude použita pro potřeby dětského oddělení nemocnice České Budějovice, především na nákup teploměrů vhodných pro malé pacienty.“

Štítky houpačka, charita, Ivan Olbracht, Velešín, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci Houpačky podpořili tříletého Viktorka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.