Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice podává pacientům pestřejší večeře

Od poloviny července dostávají pacienti, hospitalizovaní v českobudějovické nemocnici, pestřejší večeře. Strava je další oblastí, na kterou se vedení největšího jihočeského zdravotnického zařízení soustředilo ve zdokonalování péče.

„V nabídce studených večeří jsou nově zeleninové a ovocné saláty, obložené bagety, bohatší je výběr pomazánek a paštik, ale například i výrobky z cereálií. Ovoce a zeleninu podáváme k večeřím v pestrém složení,“ přiblížil novinku ekonomický ředitel Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.

Před několika lety se vedení společnosti rozhodlo z finančních důvodů pro studenou formu večeří. Pacienti na toto pojetí reagovali kladně, ale i záporně. „V anketách mezi pacienty se stále častěji ozýval požadavek na úpravu jídelníčku studených večeří. Vedení společnosti tak letos rozhodlo o sestavení zcela nového jídelníčku,“ vysvětlil ředitel nemocnice Břetislav Shon.

Zástupci nemocnice věří, že nové složení jídelníčku pacienty potěší. Ti se mohou k novince vyjádřit v příštích týdnech formou dotazníkového šetření. Získané informace vyhodnotí nemocniční nutriční terapeuti koncem srpna a využijí je k dalšímu zlepšení stravy v nemocnici.

„Ve všech našich jihočeských nemocnicích dlouhodobě věnujeme pozornost zlepšování podmínek péče. Jejich neoddělitelnou součástí je i stravovací režim, který reaguje na aktuální potřeby pacientů,“ připomíná hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, pestřejší večeře, večeře, pacient, nemocnice, Martin Bláha, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice podává pacientům pestřejší večeře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.