Od poloviny července dostávají pacienti, hospitalizovaní v českobudějovické nemocnici, pestřejší večeře. Strava je další oblastí, na kterou se vedení největšího jihočeského zdravotnického zařízení soustředilo ve zdokonalování péče.
„V nabídce studených večeří jsou nově zeleninové a ovocné saláty, obložené bagety, bohatší je výběr pomazánek a paštik, ale například i výrobky z cereálií. Ovoce a zeleninu podáváme k večeřím v pestrém složení,“ přiblížil novinku ekonomický ředitel Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.
Před několika lety se vedení společnosti rozhodlo z finančních důvodů pro studenou formu večeří. Pacienti na toto pojetí reagovali kladně, ale i záporně. „V anketách mezi pacienty se stále častěji ozýval požadavek na úpravu jídelníčku studených večeří. Vedení společnosti tak letos rozhodlo o sestavení zcela nového jídelníčku,“ vysvětlil ředitel nemocnice Břetislav Shon.
Zástupci nemocnice věří, že nové složení jídelníčku pacienty potěší. Ti se mohou k novince vyjádřit v příštích týdnech formou dotazníkového šetření. Získané informace vyhodnotí nemocniční nutriční terapeuti koncem srpna a využijí je k dalšímu zlepšení stravy v nemocnici.
„Ve všech našich jihočeských nemocnicích dlouhodobě věnujeme pozornost zlepšování podmínek péče. Jejich neoddělitelnou součástí je i stravovací režim, který reaguje na aktuální potřeby pacientů,“ připomíná hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.
Tisková zpráva
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.