Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Budějcích plánuje nová parkovací místa

Českobudějovická nemocnice plánuje demolici jednoho pavilonu, místo něhož vznikne nová parkovací plocha. Kapacita pro parkování v areálu nemocnice se tak zvýší o několik desítek míst. V pavilonu T, který bude zbořen, byla část transfuzního oddělení. Ta se v březnu přesune do nových prostor v budově centrálních laboratoří. Novinářům to sdělil místopředseda představenstva českobudějovické nemocnice Martin Bláha.

"Akce je logisticky velmi náročná. Vše je podrobně naplánováno tak, aby se stěhování uskutečnilo bez problémů během tří dnů a nebyl narušen nemocniční provoz," uvedl Bláha k přesunu části transfuzního oddělení.

Současná kapacita parkoviště se pohybuje kolem 200 míst. Potřebám nemocnice však už delší dobu nestačí. Její návštěvníci pak těžko hledají volný prostor, aby mohli zaparkovat. "Současná parkovací místa před vstupním terminálem jsou kapacitně nedostatečná a rozšíření je možné pouze směrem, kde nyní stojí budova transfuzního oddělení," uvedl Bláha.

Českobudějovická nemocnice zaměstnává 2500 lidí. K dispozici má 1450 lůžek, čímž se řadí mezi největší zdravotnická zařízení v Česku.

Zdroj: ČTK

Štítky nemocnice, parkování, Nemocnice České Budějovice, Martin Bláha, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Budějcích plánuje nová parkovací místa  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.