Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Nemocnice zainvestuje do porodnice 200 milionů

Investice přes 700 milionů korun připravují na letošní rok jihočeské nemocnice. Dvousetmilionovou injekci v podobě rekonstrukce porodnice s neonatologickým centrem dostane českobudějovické zdravotní zařízení.

Nemocnice České Budějovice řeší otázku porodnického centra delší dobu. Kraj uvažoval o tom, že by toto oddělení mohlo být ve staré secesní budově v areálu, která je nyní prázdná.

„Byl jsem zastáncem toho, že by bylo vhodné ji zrekonstruovat pro potřeby porodnického centra. Projektové přípravné práce a stavební odborníci ale tento záměr nedoporučili. Proto v českobudějovické nemocnici vznikne nové a moderní porodnické oddělení,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Kraj chce ještě v budějcké nemocnici letos vybudovat parkoviště pro zaměstnance. A za zhruba 50 milionů korun plánuje modernizaci přístrojů na odděleních.

Krajská nemocnice hospodařila v roce 2011 se ziskem 80,2 milionu korun. To znamená téměř 94 procent částky, kterou předloni vygenerovalo všech osm jihočeských nemocnic. Ty v roce 2011 v součtu hospodařily se ziskem 85,4 milionu korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.nemcb.cz

Štítky Nemocnice České Budějovice, rekonstrukce porodnice, neonatologické centrum, peníze, investice, nemocnice, Jiří Zimola, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice zainvestuje do porodnice 200 milionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.