Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocniční lékárna nabízí i bezplatnou konzultační činnost

Nový vchod, větší prostor, rozšířený počet výdejních míst a také služeb. Nemocniční lékárna prošla renovací, která pacientům i klientům zvýšila komfort. Jednou z novinek je i bezplatná konzultační činnost.

„Rozšíření služeb o konzultační činnosti je vedeno naší snahou zkvalitňovat služby poskytované pacientům. Konzultační služba v lékárně je jedním z nástrojů, používaných pro redukci rizik lékových problémů a s nimi spojených nákladů ve vyspělých zdravotnických systémech,“ zmínil Ondřej Pavlíček, vedoucí lékárník.

Podle jeho slov konzultační činnost odpovídá na celou šíři otázek. „Klíčové okruhy, které charakterizují její zaměření, jsou zhodnocení osobní farmakoterapie pacienta, například edukace pacienta o vhodném užívání léků, respektive management potenciálních lékových problémů, poradenství v samoléčbě nezávažných obtíží, zvláště pokud je nelze odpovědně vyřešit během dispenzace za tárou a podpora zdraví a prevence nemocí zejména pomocí monitoringu rizikových faktorů s následným posouzením,“ uvedl Ondřej Pavlíček.

Konzultace se odehrává formou pohovoru ve vyhrazených prostorech, což umožňuje individuální přístup k pacientovi.

„Během schůzky je zpracován přehled všech léčiv a potravních doplňků užívaných pacientem, proveden skríning lékových problémů, případně jsou prodiskutovány jeho obtíže, je vysvětlen správný způsob užívání předepsaných léků, vysvětlena správná aplikace lékových forem, doporučena vhodná režimová opatření. O schůzce je vypracován zápis i s doporučeními,“ řekl Ondřej Pavlíček a dodal, že konzultační činnost nelze provádět bez úzké spolupráce s ošetřujícími lékaři.

Konzultace se konají vždy ve středu. Je však nutné se předem objednat, a to na telefonním čísle 387 873 126.

Nová lékárna je dostupnější a snižuje případnou čekací dobu. Návštěvníci mají současně lepší přehled o poskytovaných léčivech a zvýšené nabídce volně prodejného sortimentu a doplňkového prodeje.

„Jsem přesvědčena, že pacienti a klienti ocení nové příjemné prostředí v naší zrenovované lékárně a že budou spokojeni s poskytovanými službami,“ zmínila manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců nemocnice Bc. Iva Nováková.

Nemocnice také ubezpečuje, že lékárna i nadále klientům poskytuje všechny benefity, jako je například prodloužení parkovací doby zdarma o dvě hodiny či zákaznická karta umožňující načítání bodových hodnot zboží a jejich uplatnění při odečtu z ceny příštích nákupů.

V rámci renovace lékárny bylo připraveno také zvláštní výdejní místo pro řidiče sanitek. Pracovníci dopravní zdravotní služby, kteří zde pro převážené pacienty mohou vyzvednout léky na recepty vystavené ambulantními lékaři, budou odbaveni přednostně.

Zároveň bylo zprovozněno nové výdejní místo lékárny v nemocničním objektu směrem do ulice L. B. Schneidera. Zaměřeno je převážně na pacienty nedaleké ambulance bolesti.

Štítky nemocnice, lékárna, renovace, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocniční lékárna nabízí i bezplatnou konzultační činnost  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.