Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nové Hrady v pohybu! Protáhněte se v okouzlující přírodě

Nové Hrady chtějí přilákat do města i svého okolí další turisty, především mladé rodiny s dětmi. Wellness hotel Rezidence za podpory radnice nabídne letos v prvním srpnovém týdnu maminkám s dětmi týdenní relaxaci nabitou pohybem a zajímavými aktivitami v novohradské přírodě.

„Nové Hrady před několika dny získaly republikový titul Město přívětivé k rodině a myslím, že náš projekt Fitness Days 2014, který připravujeme s českobudějovickými instruktory Fitness 14, je dalším krůčkem pomoci městu, aby si i v příštích letech toto ocenění udrželo,“ říká ředitel Rezidence Jakub Dvořák. Zdůrazňuje, že rozhodně nepůjde o to, aby zájemci či zájemkyně o tento pohybový program dosahovali výkonů vrcholových sportovců.

„Jde o to se v příjemném prostředí protáhnout, odpočinout si, poznat nové rehabilitační trendy, dozvědět se něco o správném stravování, zdravém životním stylu, poznat i nové lidi a samozřejmě poznat i krásnou přírodu a atraktivní místa Novohradska, která jsou zatím trochu, na rozdíl od jiných lokalit jižních Čech, opomíjena,“ shrnuje stručně záměry srpnového týdne pohybu Jakub Dvořák.

Samozřejmě, že zapojit se budou moci i ti, kteří nepřijedou na celý týden, ale budou si chtít užít jen některý z programů pestré nabídky. V podstatě si mohou namixovat druh a množství pohybu či odpočinku podle svých potřeb. Maminky, které nemají v tomto týdnu hlídání pro své ratolesti, nemusí mít strach, jak se jejich děti zabaví. Pokud si zvolí některou z nabízených aktivit, dopoledne i odpoledne se o děti postará vychovatelka, která pro děti připravuje animační program.

„Je to dobrý nápad a myslím, že pomůže nejen k další prezentaci města. Kdo například jednou zavítá do Terčina údolí či vyrazí po síti rozrůstajících se cyklostezek, rád se k nám vrací. Novou tvář dostal v posledních letech i náš hrad a mění se také zámecký park či Buquoyská hrobka. To vše přispívá k pohodě návštěvníků,“ zdůrazňuje starosta Vladimír Hokr.

Část aktivit se bude odehrávat právě přímo v Terčině údolí - například běh s instruktorem, Nordic Walking či vyjížďka na kole. Komu se nechce kolo vozit s sebou do Nových Hradů, může si ho zde půjčit a pokud by některý den nepřálo počasí, určitě se dospělí ani děti nebudou nudit. Mohou vyrazit do už zmíněného hradu, využít služeb hotelového wellness centra nebo vyrazit na půldenní výlet do termálního střediska Sole-Felsen-Bad v rakouském Gmündu.

Video

Foto: Wellness Hotel Rezidence

Štítky rezidence, nové hrady v pohybu, Nové Hrady, příroda, wellness, Jakub Dvořák, Terčino údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové Hrady v pohybu! Protáhněte se v okouzlující přírodě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.