Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První otrávený Jihočech je mimo ohrožení života

Na jihu Čech byl v neděli večer hospitalizován první člověk s otravou metylalkoholem. Devětačtyřicetiletý muž skončil v písecké nemocnici.

Láhev ve tvaru demižonu o obsahu půl litru s čirou tekutinou měl koupit kamarád postiženého přes internet.

„Podle předběžné telefonické informace z dnešního podvečera prokázaly laboratoře celní správy v Praze, že v lahvi, ze které konzumoval alkohol pacient, hospitalizovaný v neděli odpoledne v Písku, byl metylalkohol ve významné míře přítomen,“ řekl František Kotrba z krajské hygienické stanice.

„Tento alkohohol požil muž na oslavě ve slovenském Prešově a jednu láhev si odvezl zpět domů. Cestou do našeho kraje mu však volal kamarád ze Slovenska, který alkohol zakoupil, že má navštívit lékaře, jelikož se jemu a dalším lidem udělalo špatně,“ sdělila Budějcké Drbně mluvčí jihočeských policistů Lenka Holická.

„Muž se dostavil do nemocnice v neděli odpoledne sám, vpodvečer se intoxikace potvrdila. Nemá žádné příznaky, léčit se bude do doby, než se laboratorní nálezy upraví,“ řekl ČTK ředitel nemocnice Jiří Holan. Jak dodal František Kotrba, pacient je mimo ohrožení života a nemá ani zrakové potíže.

Podle ředitele Holana leží v nemocnici s intoxikací metanolem jen jeden člověk. V minulém týdnu byl do zařízení kraje sice přivezen muž, jenž si ve značném stádiu opilosti myslel, že je otrávený metylalkoholem. U něj ale metyl v krvi testy vyloučily.

Foto: www.jihnem.cz

Štítky metylalkohol, otrava, nemocnice, Písek, Česko, František Kotrba, Krajská hygienická stanice, Praha, Slovensko, Prešov, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První otrávený Jihočech je mimo ohrožení života  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.