Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci úspěšně resuscitovali bezvládného muže

Husarský kousek se na začátku tohoto týdne povedl strážníkům českobudějovické Městské policie, kteří u garážového domu ve Větrné ulici zachránili ve spolupráci se státními policisty život bezvládně ležícímu staršímu muži.

V pondělí tři minuty před půl třetí odpoledne byla na operační středisko městské policie přijata žádost o součinnost z tísňové linky 112. Mělo se jednat o pomoc při pátrání po muži, který má mít zdravotní obtíže a patrně bude potřebovat pomoc.

„Proto byla do ulice Větrná vyslána i hlídka strážníků, která se do prostoru patrových garáží dostavila jako první ani ne do dvou minut od nahlášení události. Na místě byli strážníci ihned kontaktováni mužem, který hlídku nasměroval do prostoru vjezdu garážového domu,“ popisoval mluvčí městské policie Václav Sup.

Tam si hlídka povšimla bezvládně ležícího staršího muže. Policisté zjistili, že nedýchá. „Vzhledem k závažnosti jeho stavu přistoupili oba strážníci k resuscitaci přímou srdeční masáží. V té se oba členové hlídky střídali, a to následně i s hlídkou Policie ČR, která na místo dorazila několik minut po strážnících,“ dodal mluvčí.

Po celou dobu zákroku se obě hlídky střídaly v srdeční masáži až do doby příjezdu zdravotnické záchranné služby, která si následně muže převzala. „Díky včasnému zásahu byl pacient předán se známkami života do péče zdravotníků, kteří jej převezli do českobudějovické nemocnice,“ uzavřel Václav Sup.

Štítky obecní policie, Policie České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci úspěšně resuscitovali bezvládného muže  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.