Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studentské krvebraní i letos láká mladé prvodárce krve

Budějovický Majáles dnes spouští již třetí ročník projektu Studentské krvebraní. Jeho cílem je přimět mladé lidi darovat krev, zejména ty, kteří jdou poprvé. Studenty ponoukne rozsáhlá kampaň ve všech budějckých středních a vysokých školách, na internetu, v kavárnách i v ulicích města.

Na projektu spolupracují Nemocnice České Budějovice, Český červený kříž a Jihočeský kraj spolu s festivalem Budějovický Majáles. Právě ten poskytne propagační zázemí a doslova i vlastní krev. Cílem projektu je zvednout mezi mladými lidmi povědomí o možnosti darovat krev a rozšířit registr prvodárců ve věkové skupině 18 až 25 let. Právě mladá krev je tím, co nemocnice potřebuje a zároveň tím, o co nemá Budějovický Majáles nouzi.

„Na začátku byl nápad jednoho člena týmu, který nám řekl, že nás upozornil na problém s nedostatkem dárců. Řekli jsme si, že jestli někdo hledá mladou krev, pak zrovna my jí přeci máme dost. A to doslova,“ říká David Mulica, koordinátor projektu. „Jsem rád, že můžeme atraktivitu festivalu proměnit do něčeho tak prospěšného,“ dodává.

V minulých dvou ročnících se podařilo získat celkem 544 odpovídajících prvodárců. Nehledě na ty, jejichž krev sice neodpovídala přísným požadavkům, ale měli zájem pomoci. Sami organizátoři Budějovického Majálesu půjdou hromadně příkladem společným odběrem 24. dubna. Připojit se může každý. Stejně tak budou organizovány i další hromadné odběry mezi studenty a spřátelenými organizacemi. Motivovat dárce budou organizátoři i unikátními odznaky a závěrečným slosováním o hmotné ceny a jeho vyhlášením v rámci majálesového týdne.

Informace o projektu a možnostech dárcovství najdete na webových stránkách nebo Facebooku.

Napsal Martin Pikous
Tisková zpráva

Štítky majáles, krvebraní, krev, Budějovický majáles, odběry, nemocnice, projekt, Český červený kříž, Nemocnice České Budějovice, David Mulica, Jihočeský kraj, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské krvebraní i letos láká mladé prvodárce krve  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.