Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V budějcké nemocnici vyroste Perinatologické centrum

Rizikové těhotenství i komplikovaný poporodní stav ohrožující život dítěte i matky pomůže lékařům z budějcké nemocnice lépe zvládat nové Perinatologické centrum. Jeho stavbu, jako jediný akcionář společnosti, doporučila 18. července ke schválení zastupitelstvu Rada Jihočeského kraje.

Zastupitelé budou o investici ve výši přibližně 200 milionů korun, kterou zaplatí nemocnice ze svých zdrojů, rozhodovat ve čtvrtek 19. září. Konkrétní cena bude známa až po uzavření výběrového řízení na dodavatele stavby.

„Hlavním důvodem stavby nového Perinatologického centra jsou nevyhovující podmínky současné porodnice. Chybějí tu klimatizované operační sály, dnešní době neodpovídá sociální zařízení, nevyhovující jsou prostory jednotky intenzivní péče, hygieně neodpovídají ani prostory určené pro banky mateřského mléka a perinatologie se navíc nachází ve dvou budovách. Naším cílem je provozovat špičkovou medicínu v odpovídajícím prostředí a zvýšit komfort pacientů,“ upřesnila první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

Uvnitř nového pavilonu se podle Stráské budou nacházet všechna pracoviště porodnické části ženského oddělení a celé specializované novorozenecké - neonatologické pracoviště III. typu, neboli perinatologie.

Neonatologická pracoviště jsou hierarchicky seřazena do tří typů. V prvním se starají o novorozence bez zdravotních komplikací, ve druhém se středně těžkými komplikacemi a ve třetím s komplikacemi těžkými.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, Perinatologické centrum, výstavba, nemocnice, Jihočeský kraj, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějcké nemocnici vyroste Perinatologické centrum  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.