Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zástupci sportovních klubů obdarovali děti v nemocnici

Děti, které tráví vánoční období v budějcké nemocnici, zářily štěstím. Alespoň na malou chvíli. Proč? Minulý týden ve středu je navštívili zástupci místních profesionálních sportovních klubů, kteří jim přinesli krásné dárečky. To vše díky sdružení Pomáháme sportem.

„Vzhledem k tomu, že nám i přes dar 150 tisíc korun na dětské oddělení z letní exhibice zbylo pár volných prostředků, rozhodli jsme se za ně nakoupit dárky v hodnotě 10 tisíc korun pro děti, které musí být přes Vánoce v nemocnici,“ uvedl předseda sdružení Jan Mádl.

Jen pro připomenutí - sdružení Pomáháme sportem organizuje tradiční Charitativní fotbalovou exhibici, která se letos uskutečnila již posedmé. Známé osobnosti se tentokrát proháněly na hřišti v Roudném.

ČTĚTE TAKÉ: Díky fotbalové exhibici dostane nemocnice 150 tisíc

Ale zpět k nemocnici. Sdružení se spojilo s Dynamem, Motorem a Jihostrojem, a tak zástupci klubů - Jiří Kladrubský, Roman Lengyel, Aleš Kotalík, Ondřej Bláha a Michal Kriško - dětem přinesli dresy, míče a různé upomínkové předměty. Společně s hračkami od Pomáháme sportem se tak dětští pacienti dočkali pěkné nadílky.

„Dětí na oddělení bylo odhadem kolem dvaceti, ale většina zůstala na pokojích. Těm, co si přišly prohlédnout dárky, udělaly největší radost dresy Motoru a Dynama nebo míč Jihostroje. Z ostatních dárků, které nakoupilo naše občanské sdružení, to byl cvrnkací fotbálek, kuchyňka nebo autíčka,“ zmínil Mádl.

Občanské sdružení Pomáháme sportem s charitou v žádném případě nekončí. Hvězdný fotbal se uskuteční i v příštím roce. „Exhibice je naplánována na neděli 14. června a opět se uskuteční v Roudném,“ uvedl Jan Mádl.

Foto: Kateřina Lundáková

Štítky Pomáháme sportem, charita, Nemocnice České Budějovice, dětské oddělení, nemocnice, sport, sportovní klub, SK Dynamo České Budějovice, Jihostroj, Roudný, Jiří Kladrubský, Roman Lengyel, Aleš Kotalík, Ondřej Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zástupci sportovních klubů obdarovali děti v nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.