Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdravotní klauni léčí malé pacienty dobrou náladou

Dobrá nálada léčí, shodují se lékaři. Dětské oddělení Nemocnice České Budějovice proto navázalo dlouhodobou a pravidelnou spolupráci s občanským sdružením Zdravotní klaun. Zástupci sdružení se pravidelně každý týden snaží odlehčit psychickou zátěž z pobytu v nemocnici.

„Zdravotní klauny na našem oddělení velice vítáme, protože přinášejí dobrou náladu, která výrazně přispívá k úspěšnému průběhu léčby našich malých pacientů,“ konstatoval primář MUDr. Vladislav Smrčka.

Návštěvy dětských klaunů, kteří se věnují každému dítěti individuálně, neustaly ani v průběhu prázdnin. Není divu. O prázdninách totiž tradičně řeší lékaři dvojnásobně až trojnásobně více úrazů dětí, než v období školních měsíců. Mezi nejčastější příčiny úrazů dětí patří pády z jízdních kol, in-line bruslí a z trampolín.

Zdravotní klauni ze stejnojmenného občanského sdružení pravidelně navštěvující pacienty s cílem přinést dobrou náladu a úsměv.

„V současné době navštěvuje 83 zdravotních klaunů pravidelně 65 českých nemocnic a ročně tak potěší více než 70 tisíc dětských pacientů. Zdravotní klauniády probíhají individuálně, pro každého pacienta zvlášť. Cílem je odreagovat děti od strachu a napětí, které mohou v nemocnici zažívat,“ připomněla Stanislava Kočvarová, jejíž klaunské jméno je ´sestra Sladěná´.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, Zdravotní klauni, dětské oddělení, pacient, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní klauni léčí malé pacienty dobrou náladou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.